Business Hi-Tech

Vânzarea unor acţiuni Facebook evaluează reţeaua de socializare la 65 de miliarde de dolari, în scădere cu 5 miliarde de dolari

Vânzarea unor acţiuni Facebook evaluează reţeaua de socializare la 65 de miliarde de dolari

Autor: Ştefan Vrabie

16.08.2011, 15:37 470

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a fost evaluată la 65 de miliarde de dolari după ce Interpublic Group (IPG), gigantul american de servicii marketing care deţine agenţii de publicitate printe care Lowe şi McCann-Erickson, a vândut jumătate din participaţia sa la Facebook pentru 133 de milioane de dolari. În iunie, fondul de investiţii GSV Capital Corp a cumpărat 225.000 de acţiuni Facebook la un preţ care a evaluat compania la 70 de miliarde de dolari.

IPG a fost unul dintre primii investitori în Facebook, cumpărând 0,4% din site-ul de reţele de socializare în 2006, ca parte a unui parteneriat strategic mai larg. Michael Roth, directorul executiv şi preşedintele IPG a declarat că "ubicuitatea" Facebook a redus acum valoarea strategică a investiţiilor, admiţând că valoarea participaţiei a crescut foarte mult.

"Interpublic a format o relaţie strategică cu Facebook în 2006 care ne-a permis să să creştem rapid implicarea noastră în social media în numele clienţilor noştri", a mai adăugat Roth. El a spus că i s-a oferit "o oportunitate atractivă" de a vinde o parte din participaţia Facebook şi că "a avut sens" să facă acest lucru. IPG nu a dezvălui numărul de acţiuni pe care l-a vândut dar oficialii au spus că din această tranzacţie vor câştiga 132 de milioane de dolari înainte de taxe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO