Business Hi-Tech

Vodafone taie tarifele pentru noii abonati

26.05.2008, 19:36 33

Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a lansat un nou plan tarifar, denumit "Vodafone Complet", care include, pentru 6,99 euro (TVA inclus) pe luna, 50 de minute de apeluri catre orice destinatie nationala, 150 de minute de apeluri in retea si 150 de SMS-uri in retea.
Noul abonament Vodafone, disponibil pana pe data de 10 iulie, reflecta tendinta de scadere a tarifelor de pe piata locala de telefonie mobila, determinata atat de maturizarea pietei, cat si de concurenta puternica din industrie.
Spre exemplu, in oferta standard a Vodafone se regaseste in acest moment un abonament care include de asemenea 50 de minute de apeluri nationale, la un cost lunar de 7,5 euro (fara TVA), insa fara cele 150 de minute si SMS-uri in retea.
Vodafone pluseaza prin noul abonament si le ofera utilizatorilor posibilitatea de a obtine 100 de minute nationale si 300 de minute si 300 de SMS-uri in retea, in schimbul unei taxe lunare suplimentare de 4,99 euro.
Pe langa noul plan tarifar, Vodafone si-a repozitionat oferta pentru toate celelalte abonamente. Astfel, pentru cele mai ieftine abonamente din portofoliu Vodafone adauga 25 de minute de apeluri nationale lunar si o reducere de 50% din abonament timp de sase luni din cei doi ani de contract. Pentru abonamentele mai scumpe, cu minute incluse, noii clienti Vodafone platesc timp de un an cu 50% reducere abonamentul si primesc aceleasi 25 de minute nationale pe luna, pe langa cele incluse in planul tarifar.
Cresterea numarului de cartele sim active peste numarul de locuitori si lupta dintre cei cinci operatori de telefonie mobila de pe piata este factorul determinant care obliga companiile telecom sa reduca tarifele.
Campaniile promotionale, derulate agresiv atat de Vodafone, cat si de Orange sau Cosmote, nu se reflecta insa imediat in veniturile companiilor. Reducerile fata de tarifele standard nu sunt destinate intreagii baze de clienti, ci doar utilizatorilor care incheie contracte noi de abonament - cea mai vanata categorie de clienti de pe piata. Clientii care semneaza abonamente pe doi ani au acces la cele mai mari reduceri ale tarifelor.
Numarul total de cartele sim active (clienti de telefonie mobila) era de 22,9 milioane la finele anului trecut, conform datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO