Business Hi-Tech

Vodafone vrea AT&T Wireless

10.02.2004, 00:00 19



Vodafone, cel mai mare operator mobil din lume dupa incasari, intentioneaza sa cumpere divizia mobila a operatorului american AT&T, al treilea jucator pe piata din SUA.



"Analizam un posibil acord cu AT&T Wireless, pentru a verifica daca aceasta ar fi in interesul actionarilor nostri", se arata intr-un comunicat publicat de companie.



AT&T Wireless, controlat in proportie de 16% de grupul japonez NTT DoCoMo, a primit deja o prima oferta de la Cingular Wireless, numarul doi pe piata telefoniei mobile din SUA. Fuziunea diviziei mobile AT&T cu Cingular ar produce cel mai mare operator mobil din SUA, amenintand pozitia de lider a Verizon Wireless, unde Vodafone detine 45% din actiuni.



La sfarsitul lunii ianuarie, Vodafone anunta ca are 130,4 milioane de clienti la nivel mondial. Cu o valoare de piata de aproape 180 de miliarde de dolari, Vodafone este cel mai mare operator mobil din lume, dupa veniturile obtinute si ca valoare de piata. Numarul sau de abonati este depasit numai de operatorul China Mobile Hong Kong Ltd.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels