Business Hi-Tech

Wizrom obtine venituri de 6 mil. dolari din softul de business

10.03.2006, 00:00 11

Producatorul roman de solutii software pentru afaceri Wizrom a obtinut o cifra de afaceri de 4,6 mil. $ anul trecut (3,7 mil. euro la cursul mediu anual) si si-a propus, pentru acest an, sa atinga 6 mil. $ (4,83 mil. euro), au spus pentru ZF oficialii companiei.

Compania detine o cota de piata de circa 10% pe segmentul de software ERP (Enterprise Resource Planning), a estimat Zemy Apfelbaum, director de vanzari al Wizrom. "Piata solutiilor informatice, inclusiv a celor de tip ERP, a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani", a spus Apfelbaum. Printre aplicatiile produse de Wizrom se numara WizPro (de tip ERP), WizTop (aplicatie pentru automatizarea vanzarilor), WizSalary (pentru resurse umane si plata salariilor).

Piata aplicatiilor pentru afaceri a crescut constant in ultimii ani. Conform companiei de cercetare a pietei IDC, piata romaneasca de solutii soft pentru business a crescut cu peste 35% anul trecut fata de 2004.

Wizrom Software are 150 de angajati, si-a inceput activitatea in 1992 si este operationala si in Europa Centrala si de Est, avand filiale la Chisinau, Sofia si Istanbul. Wizrom Software este, la randul sau, filiala a firmei israeliene WizSoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels