Business Hi-Tech

XL World isi deschide al patrulea call center

24.08.2006, 19:54 56

Compania britanica XL World, specializata in servicii de outsourcing si call-center, va deschide la sfarsitul lunii septembrie in Bacau al patrulea centru de servicii de tip call center din Romania, care va avea in primul an de activitate pana la 150 de angajati.
XL World opereaza in Romania trei call centere in Iasi, Cluj si Oradea.
Initial, in noul centru de la Bacau vor fi angajati 50 de agenti cunoscatori a mai multor limbi straine, precum engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, maghiara si rusa.
Compania va deschide mai multe centre in orase universitare in vederea asigurarii de agenti cu abilitatile lingvistice necesare. Bacaul este un centru important in care exista forta de munca cu inalta calificare, conform oficialilor XL World.
"Pe piata de call center, unde barierele lingvistice devin din ce in ce mai putin importante, Romania a devenit o destinatie atractiva pentru serviciile de outsourcing multilingvistice datorita costurilor reduse si a calitatii fortei de munca", a declarat Daniele Cavallini, administratorul XL World.
XL World are 500 de operatori in call-centere si opereaza doar in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels