Business Hi-Tech

YCT Arad devine un jucător important în producţia de electronice de putere mare

Bogdan Baicu, coordonator departament YCT

Bogdan Baicu, coordonator departament YCT

25.07.2023, 17:12 375

Yazaki, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente auto, şi-a extins capacitatea de producţie la fabrica sa din Arad, Yazaki Component Technology (YCT). În colaborare cu FUJI Europe, Yazaki a instalat 13 echipamente de poziţionare automată de ultimă generaţie pe o linie de asamblare modernă, care va produce un sistem revoluţionar de convertor DC-DC bidirecţional pentru vehicule electrice.

Bogdan Baicu, coordonator departament YCT, subliniază importanţa noii linii de producţie: „Această linie ne ajută să acordăm o prioritate deosebită industriei auto. Cea mai recentă dezvoltare a noastră este un sistem inteligent bidirecţional de convertor DC-DC de 11 kW pentru vehicule electrice, care beneficiază de cel mai înalt nivel de protecţie (6K9K). Şi, ca să respectăm cerinţele tehnologice complexe pentru fabricarea acestui produs, a fost nevoie de această nouă linie de producţie”.

Noua linie de producţie implementată la fabrica Yazaki include o serie de funcţionalităţi avansate, fiind optimizată pentru producţia noului sistem de convertor. Acesta se remarcă prin capacitatea sa ridicată de integrare, dimensiuni compacte şi greutate redusă, o protecţie ridicată împotriva prafului, apei, a presiunii şi a temperaturilor extreme.

„Platforma smart factory NXTR-S oferă opţiuni unice, obligatorii în fabricarea noului nostru produs. Echipamentul permite o manipulare mai bună a plăcilor de circuit, creşterea numărului de componente montate pe oră şi o flexibilitate mai mare în gestionarea pieselor. Ne oferă senzori suplimentari, o unitate de control cu o capacitate sporită şi asigură compatibilitatea cu echipamentele existente. Iar sistemul sFAB-D, extrem de versatil, înlocuieşte unele procese manuale anterioare şi asigură o calitate constantă”, explică Bogdan Baicu.

Odată cu implementarea acestei noi linii de producţie, Yazaki vine în întâmpinarea cererii pieţei vehiculelor electrice, una aflată în continuă şi foarte rapidă expansiune: creşte nivelul de calitate şi viteza de fabricaţie a produsului. Aceste capacităţi avansate de producţie şi garanţia tradiţională a calităţii, recunoscută pe plan mondial, consolidează poziţia Yazaki în topul producătorilor internaţionali de produse electronice de mare putere pentru industria auto.

În 2022, cifra de afaceri YCT a avut o creştere de 8% faţă de 2021, iar creşterea profitului net în aceeaşi perioadă a fost de 159%. La profitul net, creşterea în 2022 faţă de 2021 a fost de 158,5%. În ultimii cinci ani, compania a avut constant peste 1.000 de angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO