Business Hi-Tech

Zapp lichideaza stocurile de mobile second hand

29.11.2009, 23:05 115

Telemobil (Zapp), operator de telefonie mobila achizitionat lajumatatea acestui an de grupul elen de telefonie mobila Cosmote,desfasoara prin intermediul propriului magazin online o campanieprin intermediul careia incearca sa lichideze stocurile de mobilesecond-hand in tehnologie CDMA (Code division multiple access).

Compania ofera gratuit telefoane mobile CDMA, modelul Z110, inpretul unei cartele de reincarcare a creditului cu o valoare de 7euro (35 de lei). Cartelele de reincarcare pot fi utilizate pentruprodusele de telefonie mobila prepay lansate de Zapp la finele lui2008.

De asemenea, Zapp a taiat cu 210 lei (49 de euro), la 629 delei, pretul pachetului care include un mobil asemanator unuiBlackberry, care are un credit initial de 20 de euro si un an deservicii de date incluse (transfer lunar de 100 MB), potrivitdatelor de pe pagina web a operatorului. Telefonul Z910i arebluetooth, browser internet, poate reda clipuri de pe Youtube siare modem incorporat, putand fi utilizat pentru a conecta uncalculator la internet.

Au taiat preturile si la internetul 3G

Zapp a mai taiat si preturile pentru cartela sim 3G care asiguraacces nelimitat la internet pentru doua luni, dar si la unul dintrepachetele prepay. Compania Telemobil a inregistrat anul trecut ocifra de afaceri de 61 mil. euro si pierderi de 41 mil. euro,conform datelor de la Ministerul de Finante. Zapp a incheiat anul2008 cu aproape 350.000 de clienti, in special pentru produsele dedate.

Grupul Cosmote, care detine al treilea jucator de pe piata detelefonie mobila din Romania, a obtinut aprobarile necesare si aincheiat procedurile legale privind tranzactia la inceputul acesteiluni.

Cosmote nu a anuntat pana in prezent detalii privind schimbariledin portofoliul comercial al Zapp, mentionand doar ca procesul deintegrare se va finaliza anul viitor.

In primele noua luni din acest an Cosmote a ajuns in Romania lavenituri de 311 mil. euro si aproape 7 milioane de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels