Business Hi-Tech

ZF High-Tech Innovation Summit 2022. Bogdan Niţulescu, small, medium and corporate lead la Microsoft România: Putem creşte accelerat digitalizarea în România dacă ducem tehnologia şi în zona IMM-urilor. Cred că trebuie să vedem cum putem colabora digital

Bogdan Niţulescu, small, medium and corporate lead la Microsoft România: Programele de colaborare şi investiţia în educaţia digitală pot duce România mai departe.

Bogdan Niţulescu, small, medium and corporate lead la Microsoft România: Programele de colaborare şi investiţia în educaţia digitală pot duce România mai departe.

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.11.2022, 10:00 88

♦ „Oportunităţile României sunt în zona de telemedicină, tehnologiile din retail, tehnologiile de optimizare a proceselor din bănci, tehnologii de interacţiune între autorităţi şi cetăţeni, conceptul de securitate ca mindset“. Pentru a creşte gradul de digita­lizare al României este nevoie ca noile tehnologii să fie imple­mentate şi utilizate şi de către IMM-uri (companii mici şi mijlocii), iar pentru a putea pune la dispo­ziţia acestora soluţii şi produse inova­toare este nevoie de colaborare între jucătorii mari de pe piaţa de IT&C care pot face mai accesibile teh­nologiile, a spus Bogdan Niţulescu, small, medium and corporate lead la Microsoft România, în cadrul evenimen­tului ZF High-Tech Innovation Summit 2022. „Cred că putem să creş­tem accelerat dacă ne uităm atent la ce înseamnă IMM-uri şi dacă ducem tehnologia în această zonă. Avem un grup de companii în această zonă care pot ajuta România să facă declicul. Şi, aşa cum Microsoft încearcă să pună tehnologia la dispoziţia companiilor mici şi mijlocii care dezvoltă, îndemn şi alte com­panii să pună la dispoziţia IMM-urilor româ­neşti tehnologiile lor, pentru ca acestea să ajungă şi în acele zone mai puţin atinse încă de inovare. Cred că trebuie să petrecem mai mult timp pentru a vedea cum putem colabora digital pentru a pune la dispoziţia tuturor accesul la ino­vaţie“, a spus reprezentantul gigantului Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO