Business Hi-Tech

ZF High-Tech Innovation Summit 2023. Florin Ilie, Deputy CEO, Head of Wholesale Banking, ING Romania: Inovaţia înseamnă excelenţă în operaţiuni. Să fii inovator înseamnă să faci lucrurile mai bine decât înainte şi să faci asta constant

ZF High-Tech Innovation Summit 2023

Florin Ilie, Deputy CEO, Head of Wholesale Banking în cadrul ING România

Florin Ilie, Deputy CEO, Head of Wholesale Banking în cadrul ING România

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.09.2023, 13:01 70

Florin Ilie, Deputy CEO, Head of Wholesale Banking în cadrul ING România, consideră că a fi inovator înseamnă să poţi face lucrurile mai bine decât le făceai „ieri” şi să reuşeşti să fii constant în a îmbunătăţi execuţia.

„Nu contează ce intenţii sau idei ai sau cât de bune sunt ci contează execuţia. Orice idee ne vine, i-a mai venit cuiva înainte. Iar asta înseamnă că nimeni nu e mai deştept decât altul, ceea ce ce un lucru bun,iar asta înseamnă că nu trebuie să ne descurajăm. Nu asta e problema în inovaţie, că nu avem idei noi, ci execuţia, capacitatea de a duce la bun sfârşit, de a duce la final ceea ce ai început şi capacitatea de a face bine şi a putea să întreţii ceea ce ai creat. Să fii inovator înseamnă să faci lucrul pe care îl făceai şi ieri dar puţin altfel, înseamnă excelenţă în operaţiuni, a face lucrurile bine şi constant”, a spus Florin Ilie în cadrul conferinţei ZF High-Tech Innovation Summit 2023, ediţia a 5-a.

 

Ce a mai spus Florin Ilie

Anul acesta a fost mai bun decât se aştepta toată lumea. De fapt prognozele economice s-au tot îmbunătăţit pe parcursul anului. Dacă ne uităm la ce credea lumea anul trecut şi la începutul anului acesta despre cum va fi anul 2023, putem spune că anul a fost mai bun decât s-a spus. Rămâne de văzut ce se întâmpla în 2024. Dar în pofida multor provocări cu care ne confruntăm ideea e că a fi perseverent câştigă.

Nu banca face, banca poate să susţină. Spre exemplu, noi acum lucrăm cu peste 700 de clienţi internaţionali care îşi fac planurile de sustenabilitate cu noi şi noi susţinem aceste planuri. Ne-am ales 11 sectoare economice pe care finanţăm fiecare progres. Daca vorbim de sustenabilitate, care se află printre aceste 11 sectoare pe care le avem în vizor, vorbim cu clienţii şi finanţăm orice îmbunătăţire şi susţinem orice pas spre mai puţine emisii. Suntem alături de clienţi să planifice cum anume pot să scadă amprenta de emisii. Şi facem asta şi transfrontarier.

Avantajul unei astfel de bănci, internaţională, mai degrabă este expertiza de sector. Ştii exact cum se mişcă fiecare sector, iar când dăm un credit în România îl discutăm cu toţi colegii din lume. Deci dacă discutăm acel credit pentru o companie mare din România, dacă este din sectorul x se discută subiectul cu oameni de risc care ştiu exact ce se întâmplă în acel sector şi care numai pe asta se concentrează în toate ţările. Deci practic avem acces la expertiză de sector şi de risc instantaneu, lucru care este extrem de benefic şi pentru noi şi mai ales pentru client pentru feedback-ul pe care îl dăm clientului nu se poate găsi nicăieri. Mie asta mi se pare este valoarea adăugată a unei reţele globale bancare, pentru că produsele sunt acolo de mulţi ani.

Colegii noştri au zeci de proiecte în mod constant pe agendă, în curs de execuţie, ca perfecţioneze platforma HomeBank. Într-o aplicaţie primează siguranţa, fiabilitatea aplicaţiei şi siguranţa tranzacţiei. Este un efort pe care nu îl vedem, nu e nimic inovator, să spunem aşa, nu se vede că „alergi” dar tu alergi teribil de tare. Pentru că orice nouă funcţionalitate într-o aplicaţie trebuie testată mult şi introdusă astfel încât să clădească şi să îmbunătăţească.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO