Business Internaţional

1,8 milioane de dolari se duc pe apa sâmbetei: 43 de kilograme de aur şi câteva mii de kilograme de argint se pierd anual printre deşeuri

sursa foto: Andrey Rudakov/Bloomberg

Autor: Alex Ciutacu

11.10.2017, 17:40 454

Oamenii de ştiinţă din Elveţia au descoperit că 43 de kilograme de aur şi 3.000 de kilograme de argint ajung în fiecare an printre deşeurile devărsate de rafinării în urma şlefuirii metalelor preţioase, potrivit Bloomberg.

Cercetătorii de la Institutul Federal din Elveţia pentru Studiul Ştiinţelor Acvatice şi Tehnologiei estimează că aproximativ 43 de kilograme de aur – valorând 1,8 milioane de dolari – trec anual prin reţelele de apă uzată ale Elveţiei fiind devărsate de marile rafinării.

În anumite situri de cercetare din sudul regiunii Ticino, „concentraţia de aur din apa uzată este destul de mare pentru a merita colectat”, se menţionează în studiul publicat de institut.

Studiul care a inclus 64 de instalaţii de tratare a apei, a scos la iveală faptul că, pe lângă aur, aproape 3,000 de kilograme de argint – valorând 1.7 milioane de dolari – se vor irosi în fiecare an.

Elveţia este ţara cu cele mai multe rafinării de aur. Aproximativ 70% din aurul din toată lumea trece prin rafinăriile Elveţiei în fiecare an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO