Business Internaţional

47 mld. dolari, factura ce trebuie plătită de asigurători pentru daunele produse de cele mai mari catastrofe naturale în 2011

02.05.2011, 14:14 230

Asigurătorii din întreaga lume trebuie să plătească între 25 şi47 mld. dolari drept despăgubiri pentru daunele produse de cele maimari trei dezastre naturale din primul trimestru, potrivit unuiraport al Marsh, cel mai mare broker de asigurări din lume.

Cele mai mari pagube au fost produse de cutremurul care a avutloc în martie în Japonia, pierderile asigurate fiind evaluate între12 şi 34 mld. dolari. Cutremurul din Noua Zeelandă din lunaferuarie a produs pagube de 10 mld. dolari, în timp ce dauneleasigurate provocate de inundaţiile din Australia de la începutulanului se ridică la peste 3 mld. dolari.

Daunele provocate de catastrofele naturale nu s-au resimţitdeocamdată în creşteri semnificativ de tarife, dar noi pierderiprovocate de riscuri catastrofale ar avea un impact clar asuprapreţurilor, mai arată studiul Marsh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO