Business Internaţional

90% din cantitatea de Bitcoini a fost minată. Restul de 10% va avea nevoie de peste 100 de ani pentru a ajunge în piaţă

Bitcoinul are un randament de 62% de la începutul anului

Bitcoinul are un randament de 62% de la începutul anului

Autor: Eduard Ivanovici

19.12.2021, 11:31 25021

De luni, 90% din cantitatea de Bitcoin a fost minată, la 12 ani de când minerii au achiziţionat primii Bitcoini, conform platformei Blockchain.com, citată de Business Insider.

Astfel, 18,9 milioane de monede dintr-un total de 21 de milioane se află acum în piaţă. Însă restul de 10% nu este aşteptat să fie minat până în februarie 2140, număr bazat pe estimările CoinDesk.com şi programele de Bitcoin halving.

Procesele de halving au loc o dată la aproximativ patru ani şi constituie momentul în care numărul de noi Bitcoini care intră în circulaţie se micşorează, fiind o actualizare a reţelei care înregistrează toate tranzacţiile cu Bitcoin.

Halving-ul va complica tot mai mult eforturile de minare. În prezent, minerii primesc circa 6,25 Bitcoini pentru fiecare „block minat”, numărul urmând să se înjumătăţească în 2024.

Între timp, a fost „pierdută” circa 20% din cantitatea de Bitcoini, ceea ce înseamnă că monedele nu pot fi recuperate. Aşa că şansele ca piaţa să aibă vreodată în circulaţie cele 21 de milioane de monede sunt destul de mici.

La ora publicării ştirii, preţul unui Bitcoin ajungea la 47.390 de dolari, în scădere cu 3,4% în ultimele 24 de ore. Săptămâna trecută, Bitcoinul a scăzut cu până la 27% pe fondul temerilor privind varianta Omicron a coronavirusului şi şansele ca banca centrală a SUA să înăsprească politica monetară.

XTB: Bitcoinul nu convinge decât dacă revine spre 60.000 de dolari la finele lui 2021. Deşi perioada sărbătorilor de iarnă oferea interes, cotaţii şi volume în creştere, anul acesta ar putea fi atipic

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels