Business Internaţional

Acţiunile din SUA sunt într-o continuă creştere: De la începtul anului S&P 500 a adăugat 19%, rezistând dobânzilor mari şi risipind temerile de recesiune

Acţiunile din SUA sunt într-o continuă creştere: De...

Autor: Valeriu Dănilă

01.08.2023, 14:23 796

Preţurile acţiunilor din SUA au înregistrat cel mai lung şir de creşteri lunare din ultimii 2 ani, pe măsură ce optimismul cu privire la scăderea inflaţiei şi dezvoltarea economică continuă încurajează majorarea preţurilor acţiunilor americane, scrie Financial Times.

S&P 500 a crescut cu 3,1% în iulie, adăugând 0,2% în ultima zi de tranzacţionare a lunii. S-a înregistrat astfel a cincea lună de creştere consecutivă pentru acţiunile blue-chip, cea mai de durată din vara anului 2021.

Nasdaq Composite, dominat de companii din sectorul tehnologiei, a încheiat luni în creştere cu 0,2%, adăugând luna aceasta 4%.

„Revenirea acţiunilor le-a reamintit oamenilor de ce este atât de greu să renunţi la ele”, a declarat Alex Chaloff, chief investment officer at Bernstein Private Wealth Management.

În primele cinci luni ale anului 2023, creşterea indicilor de referinţă a fost determinată în întregime de companiile: Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia şi Tesla.

Creşterea acţiunilor pe bursă a fost determinată de faptul că Rezerva Federală a SUA este aproape de a încheia ciclul de înăsprire monetară, putând să facă acest lucru fară a provoca o recesiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO