Business Internaţional

Agricultura este noua arenă pentru tranzacţii record: Ofertă de 40 mld. dolari cash pentru un producător de îngrăşăminte

18.08.2010, 11:53 29

BHP Billiton, cea mai mare companie minieră din lume, a lansat oofertă ostilă de 40 de miliarde de dolari pentru producătorulcanadian de îngrăşăminte Potash, în încercarea de a deveni lider peaceastă piaţă, scrie Bloomberg.

Australienii de la BHP au oferit 130 de dolari cash pentrufiecare acţiune Potash, însă compania canadiană a respins oferta,calificând-o drept inadecvată.

Cotaţia bursieră a Potash a crescut la 143,17 dolari/acţiune înurma anunţului, ceea ce ar putea sugera că BHP va fi nevoită sămajoreze oferta.

Interesul pentru sectorul agricol este în creştere, după cevremea nefavorabilă şi avansul cererii de alimente au dus lascumpirea cerealelor cu până la 40%, în ultimele trei luni. Potashestimează că cererea pentru îngrăşăminte va creşte cu circa 10% înaceste condiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO