Business Internaţional

AIG isi pune toate sperantele in noul CEO, un expert in asigurari

AIG isi pune toate sperantele in noul CEO, un expert in asigurari

FOTO: Reuters

04.08.2009, 17:03 19

American International Group, asiguratorul cu prezenta mondiala sustinut de guvernul american, l-a desemnat in pozitia de viitor CEO pe Robert Benmosche, fost director executiv al MetLife, care a condus compania de asigurari printr-o perioada de transformari, incluzand listarea acesteia, scrie The Wall Street Journal.

In urma acestei decizii, se va vedea cum va determina administratia Obama nivelul corect si structura platilor acordate CEO-ului in cadrul unei companii controlate de guvern, dar care trebuie sa plateasca suficient pentru a atrage o persoana talentata care sa administreze firma si sa rezolve problemele acesteia.

Boardul AIG a aprobat un pachet de plati cu o valoare cuprinsa intre 7 si 10 milioane de dolari pentru Benmosche, au declarat surse familiare cu situatia.

Pachetul este alcatuit in cea mai mare parte din actiuni, incluzand un nivel relativ redus de cash, au declarat sursele citate mai sus.

AIG si oficialii guvernamentali au discutat pe marginea pachetului, insa acesta nu a fost inca trimis spre aprobare lui Kenneth Feinberg, responsabil cu compensatiile in cadrul Trezoreriei.

 

Preia fraiele pe 10 august

Benmosche va prelua pozitia de CEO si se va alatura boardului companiei pe 10 august, se arata intr-o declaratie a AIG. Nu este clar ce s-ar intampla daca Trezoreria, AIG si Benmosche nu ar cadea de acord asupra pachetului de plati, desi acest lucru este putin probabil.

Doi consultanti specializati pe salarii au declarat ca un pachet de 7-10 milioane de dolari ar fi unul modest pentru pozitia de CEO.

"Impreuna cu colegii mei de la AIG, ne vom concentra asupra maximizarii valorii activelor companiei", a declarat Benmosche. Acestuia i se atribuie meritul transformarii MetLife dintr-o companie birocratica intr-una competitiva, concentrata pe profit.

Experienta acestuia legata de listarea MetLife din anul 2000 ar putea fi esentiala in ceea ce priveste succesul actualei strategii a AIG de realizare a unor listari pentru cele mai valoroase divizii, strategie considerata vitala pentru returnarea fondurilor contribuabililor.

AIG incearca de asemenea sa vanda active in mod direct, iar experienta lui Benmosche in domeniul tranzactiilor ar putea fi utila. AIG incearca sa atraga lichiditati pentru a returna investitiile de 40 mld. $ realizate de Trezorerie si un imprumut de pana la 60 mld. $ acordat acesteia de banca centrala americana (Fed).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24