Business Internaţional

Air France isi mareste asteptarile privind profitul

24.11.2005, 19:14 14

Air France-KLM group, cea mai mare linie aeriana din Europa, si-a marit previziunile asupra profitului anual dupa ce acesta s-a triplat in al doilea trimestru al acestui an.

Cresterea a fost datorata ascensiunii cererii de zboruri transoceanice si vanzarii unui pachet de actiuni detinut in cadrul unei companii de rezervari aeriene.

Profitul obtinut in urma tranzactionarii acestui pachet a fost de 419 milioane de euro, informeaza Bloomberg.

Profitul net al operatorului a atins cifra de 717 milioane de euro, adica 2,73 euro pe actiune, pe trimestrul incheiat la 30 septembrie.

Castigurile obtinute inainte de plata dobanzilor si a impozitelor vor creste cu mai mult de 50 de procente pe tot anul, a declarat Pierre-Henri Gourgeon, director operational al Air France.

Atat Air France, cat si competitorii ei, Lufthansa si British Airways, au profitat din plin de cresterea preturilor la petrol, marind costul propriilor servicii. Dupa ce a preluat KLM, Air France a folosit atat aeroportul Charles de Gaulle din Paris, cat si aeroportul Schiphol din Amsterdam, ceea ce i-a intensificat traficul de pasageri prin zborurile internationale.

"Aceste rezultate sunt excelente, ele demonstreaza nu numai ca fuziunea merge bine, ci si ca mediul este propice, iar Air France-KLM face tot ce trebuie pentru a profita din plin de el", a afirmat Yan Derocles, analist al Oddo Securities din Paris.

Actiunile Air France au crescut cu nu mai putin de 44 de euro centi, aproximativ 3%, atingand nivelul de 15,14 euro pe actiune tranzactionata.

Competitorii au inregistrat si ei ascensiuni pe piata bursiera, actiunile British Airways urcand cu 30 la suta anul acesta, in timp ce actiunile Lufthansa s-au apreciat cu 9 procente in aceeasi perioada.

Profitul a depasit estimarile de 653 de milioane de euro facute de analistii intervievati de Bloomberg.

Anterior, Air France anuntase ca profitul operational pentru acest an va creste "semnificativ". Vanzarile au crescut cu 10 la suta, insumand 5,64 miliarde de euro, in timp ce castigurile brute pe trimestrul al doilea au ajuns la 528 de milioane de euro, in urcare cu 56 de procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO