Business Internaţional

Americanii vor putea face plăţi instant cu ajutorul „FedNow”, un serviciu dezvoltat de Rezerva Federală a SUA ce va permite decontarea directă a tranzacţiilor

Americanii vor putea face plăţi instant cu ajutorul...

Autor: Valeriu Dănilă

20.07.2023, 13:23 367

Rezerva Federală a SUA urmează să lanseze un serviciu care va avea ca scop modernizarea sistemului de plată al ţării, permiţând în cele din urmă americanilor obişnuiţi să trimită şi să primească fonduri în câteva secunde, 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, titrează Reuters.

Serviciul „FedNow”, care este în lucru din 2019, va încerca să elimine întârzierea de câteva zile de care este nevoie în mod obişnuit pentru decontarea transferurilor, aducând SUA la acelaţi nivel cu ţări precum Regatul Unit, India, Brazilia, dar şi Uniunea Europeană, unde servicii similare există de ani de zile.

Spre deosebire de serviciile de plăţi peer-to-peer precum Venmo sau PayPal, care acţionează ca intermediari între bănci, plăţile efectuate prin FedNow se vor deconta direct în conturile băncii centrale.

Fed operează, de asemenea, un sistem de plăţi în timp real numit FedWire, dar acesta este rezervat plăţilor  de sume considerabile, în principal pentru companii şi este operaţional numai în timpul orelor de lucru. Deşi noul sistem FedNow este pentru toată lumea, beneficiarii principali ar urma să fie persoanele fizice şi micile afaceri, sunt de părere analiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO