Business Internaţional

Angela Merkel: Europa trebuie să facă mai multe pentru a pune capăt războiului din Siria

Angela Merkel: Europa trebuie să facă mai multe pentru a pune capăt războiului din Siria

Autor: Marian Avram, Mediafax

13 mai 2018 105

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că Europa trebuie să depună mai multe eforturi pentru a pune capăt războiului din Siria, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Merkel a precizat că actuala situaţie din Siria reprezintă ”una dintre cele mai mari tragedii umanitare din această epocă”, adăugând că politicienii trebuie să muncească din greu pentru a pune capăt crizei siriene.

”Acest conflict a devenit un conflict al intereselor regionale, un conflict al religiilor, iar asta arată că liderii europeni trebuie să se implice mai mult pentru rezolvarea conflictului”, a declarat cancelarul german.

De asemenea, vorbind şi despre conflictul din estul Ucrainei, Merkel a atras atenţia că ”cei care credeau că sfârşitul Războiului Rece va aduce pacea în Europa s-au înşelat”.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între regimul Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia şi Iran, forţele opoziţiei şi grupuri militante şi teroriste, inclusiv organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1451
Ieri:
Azi: 4.3202
Diferență: 1,1306
Ieri:
Azi: 5.5448
Diferență: 0,3075
Ieri:
Azi: 4.3410
Diferență: 0,9488
Ieri: