Business Internaţional

Cum arată şi care este cel mai nou pariu al unuia dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Marea Britanie: O aeronavă supersonică de cel puţin două ori mai rapidă decât orice alt avion. Distanţa dintre Londra şi New York va putea fi parcursă în trei ore şi 15 minute

Cum arată şi care este cel mai nou pariu al unuia...

Autor: Corina Zamfir

20.11.2016, 12:30 972

Richard Branson, unul dintre cei mai admiraţi oameni de afaceri din Marea Britanie cu o avere estimată de Forbes la 5 miliarde de dolari, a dezvăluit prototipul unei aeronave supersonice care promite să înjumătăţească timpul de deplasare şi să transporte pasagerii între Londra şi New York în trei ore şi 15 minute, scrie The Independent.

Modelul XB-1, poreclit “Baby Boom”, a fost construit cu scopul de a fi cea mai rapidă aeronavă care transportă civili din lume. Aceasta promite să ofere pasagerilor curse supersonice la preţuri accesibile. În timp ce primul zbor comercial este aşteptat abia în anul 2023, preţul unui călătorii între Londra şi New York, sau invers, este momentan stabilit la 2,500 de lire. Noua aeronavă va fi de 2,6 ori mai rapidă decât oricare alt avion, având o capacitate de 40 de pasageri.

Prototipul aeronavei supersonice XB-1. Sursă foro: newatlas.com

“Am fost pasionat mult timp de inovarea aerospaţială şi de dezvoltarea zborurilor comerciale de mare viteză”, spune Richard Branson, fondatorul Virgin Galactic, companie de zboruri spaţiale. “În calitate de investitor în industria spaţială, decizia Virgin Galactic de a lucra cu Boom a fost una uşoară. Suntem încântaţi că suntem printre primele zece opţiuni ale Boom.”

În ciuda faptului că firmele din industria aerospaţială precum Boeing sau Lockheed Martin îşi dezvoltă propriile aeronave supersonice, Virgin şi Boom (companie din industria aerospaţială) speră să întreacă companiile concurente de pe piaţă prin faptul că aeronavele lor folosesc tehnologii care au fost deja aprobate de autorităţile de reglementare.

Dezvoltarea noii aeronave a companiei Boom a fost făcută în parteneriat cu The Spaceship Company, condusă de Richard Branson, care face parte din grupul Virgin Galactic.

“Designeri modelului Concorde nu au avut tehnologia necesară pentru a oferi călătorii supersonice accesibile, dar noi avem”, spune Black Scholl, CEO şi fondator al Boom.

Zborul test al modelului XB-1 va avea loc la est de Denver, Colorado, iar testarea zborurile supersonice se va desfăşura în apropiere de baza Edwards Air Force din California de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO