Business Internaţional

Austriecii de la Erste ar putea achiziţiona portofoliul de retail din Ungaria al Citigroup

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: CătăIina Apostoiu

15.06.2015, 00:00 290

Grupul bancar austriac Erste este pe punctul de a achiziţiona divizia de retail din Ungaria a americanilor de la Citigroup., potrivit mai multor surse citate de Portfolio.hu Datele publice nu relevă valoarea portofoliului.

În octombrie 2014, Citigroup anunţa vânzarea diviziilor de retail de pe 11 pieţe, incluzând Ungaria. Sursele citate mai sus menţionează că decizia privitoare la achiziţie a fost luată, un anunţ în acest sens urmând a fi făcut în decurs de o lună. În urma tranzacţiei, operaţiunile existente ale Erste ar creşte cu aproximativ 10%.

„Vânzarea nu include portofoliul corporate sau Citi Service Center din Budapesta“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Citibank Ungaria, Eva Hencz. „Ne-am exprimat interesul. Aşteptăm rezultatul“, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al Erste. Citi, care şi-a lansat operaţiunile de retail în Ungaria în 1995, deţine 10 sucursale în această ţară, toate în Budapesta. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels