Business Internaţional

Autorul atentatului de la Barcelona, împuşcat mortal de poliţie

Autorul atentatului de la Barcelona, împuşcat mortal de...

Autor: Mihai Draghici

21.08.2017, 17:53 6272

UPDATE Poliţia confirmă împuşcarea mortală a unui suspect în apropiere de Barcelona

Un individ care avea asupra sa ceea ce părea a fi o centură explozivă a fost împuşcat mortal de poliţie, luni după-amiază, în apropiere de Barcelona, confirmă autorităţile, existând suspiciuni că este vorba de autorul atentatului comis pe Bulevardul La Rambla.

"Persoana suspectă din zona Subirats avea pe corp ceea ce părea a fi o centură explozivă. Individul a fost împuşcat mortal", a comunicat Poliţia catalană (Mossos d'Esquadra).

Surse din cadrul Poliţiei citate de ziarul El Mundo au declarat că individul are semnalmentele autorului atacului comis pe Bulevardul La Rambla din Barcelona, Younes Abouyaaquoub, în vârstă de 22 de ani.

În prezent, echipele pirotehnice utilizează un robot pentru a verifica dacă presupusa centură explozivă de pe corpul suspectului este reală.

Cincisprezece persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în urma atentatelor comise pe 17 august în oraşul Barcelona şi în Cambrils (Taragona).


Presupusul autor al atentatului comis în Barcelona a fost împuşcat mortal de agenţi ai poliţiei catalane, având asupra sa ceea ce pare a fi o centură explozivă, relatează El Pais.

Poliţia catalană (Mossos d’Esquadra) a anunţat că este un "incident în curs" în zona Sant Sadurní d’Anoia (Subirats), la periferia oraşului Barcelona.

Potrivit El Pais, un bărbat care părea să aibă asupra sa o centură explozivă a fost împuşcat.

Surse citate de publicaţia La Vanguardia au declarat că a fost reţinut Younes Abouyaaquoub, şoferul vehiculului care a lovit pietoni pe Bulevardul La Rambla din Barcelona, un atentat soldat cu 13 morţi şi zeci de răniţi. Teroristul a fugit după atentat cu un autoturism, sustras de la un bărbat pe care l-a înjunghiat mortal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO