Business Internaţional

Banca RBS vrea să-şi plătească amenzile cu primele angajaţilor

Banca RBS vrea să-şi plătească amenzile cu primele...

Autor: Cătălina Butan

12.01.2013, 17:05 714

Royal Bank of Scotland are în vedere acoperirea a jumătate din amenda primită pentru manipularea dobânzii Libor cu primele din 2012 ale bancherilor din departamentul de investiţii, în timp ce presiunile asupra primilor doi executivi ai diviziei să demisioneze sunt tot mai mari, scrie Financial Times.

Conform surse apropiate băncii, RBS vrea să folosească 150 de milioane de lire din fondul destinat primele bancherilor de investiţii , suma care reprezintă 40% din bonusurile plătite în 2011, pentru a finanţa penalităţi evaluate la 300 de milioane de lire.

În acelaşi timp, consiliul de administraţie al băncii are în vedere renunţarea la directorul diviziei de investiţii a băncii, John Hourican şi la adjunctul său, Peter Nielsen.

Royal Bank of Scotland, deţinută în proporţie de 82% de către statul britanic, se află în ultima fază a discuţiilor cu autorităţile financiar bancare din Marea Britanie şi SUA pentru evitarea unui proces juridic pentru manipularea dobânzii Libor de-a lungul mai multor ani, până în 2010.

O înţelegere care ar putea fi încheiată în următoarele două, trei săptămâni poate costa banca peste 300 de milioane de lire.

RBS va fi a treia bancă care ar încheia o înţelegere vizând manipularea dobânzii Libor, urmând exemplu băncilor Barclays şi UBS, care au plătit amenzi de 290 milioane de lire (Barclays), respectiv 1,5 miliarde de dolari (UBS).

O decizie finală în ceea ce priveşte plata unei părţi a datoriei cu fondurile pentru primele bancherilor diviziei de investiţii nu va fi luată până luna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels