Business Internaţional

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, se va întâlni vineri cu Xi Jinping în cadrul vizitei sale la Beijing. Anterior preşedintele chinez i-a transmis acestuia mulţumiri pentru ajutorul acordat ţării în timpul pandemiei de Covid

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, se va întâlni...

Autor: Valeriu Dănilă

15.06.2023, 13:36 82

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, urmează să se întâlnească vineri cu preşedintele chinez Xi Jinping, în timpul vizitei sale în China, titrează Reuters.

Întâlnirea va prima din ultimii ani pe care Xi Jinping o are cu un antreprenor străin. Conform surselor Reuters cei dor vor discuta faţă în faţă.

Bill Gates a scris miercuri pe Twitter că a aterizat la Beijing pentru se întâlni cu partenerii alături de care a lucrat pe teme de sănătate şi dezvoltare economică sub egida fundaţiei Bill & Melinda Gates.

Acesta a demisionat din consiliul de administraţie al Microsoft în 2020 pentru a se concentra pe activităţi filantropice referitoare la sănătate, mediu şi schimbari climatice.

La începutul lui 2020, Xi Jinping i-a scris o scrisoare în care îi mulţumeşte lui şi Fundaţiei Bill & Melinda Gates pentru asistenţa promisă Chinei, inclusiv 5 milioane de dolari pentru lupta împotriva COVID-19.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO