Business Internaţional

Bloggerii care au participat cu articole la dezvoltarea Huffington Post dau site-ul în judecată

Bloggerii care au participat cu articole la dezvoltarea Huffington Post dau site-ul în judecată

Autor: Adrian Voicu

12.04.2011, 20:56 18

Un grup de bloggeri care au participat cu conţinut online lasite-ul Huffington Post au dat în judecată site-ul şi pefondatoarea acestuia, Arianna Huffington pentru suma de 105milioane dolari, informează The Guardian.

Motivul nemulţumirii este vânzarea site-ului către compania AOLpentru 315 milioane dolari fără ca colaboratorii să fi primit vreobonificaţie.

Grupul este condus de Jonathan Tasini, scriitor care a scrispeste 250 de articole pentru Huffinton Post cu titlu gratuit, pânăîn momentul în care a aflat că site-ul a fost vândut companieiAOL.

Dilemă: Ce a cumpărat AOLpentru 315 milioane dolari? Un Huffington Post cu mii decolaboratori revoltaţi

Tasini s-a plâns de faptul că "bloggerii de la Huffington aufost transformaţi în sclavii moderni de pe plantaţia ArianneiHuffington", acesta cerând ca "oamenii care au creat conţinut... săfie compensaţi" pentru eforturile lor.

Cine este Arianna Huffington,femeia care şi-a vândut site-ul pentru 315 milioane dedolari

În plângere, avocaţii grupului de bloggeri estimează căaproximativ 9.000 de persoane au scris gratuit pentru HuffingtonPost - argumentând că aceste articole au contribut la valoarea devânzare a site-ului cu o treime, respectiv 105 milioane dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO