Business Internaţional

Bulgartabac este curtat de investitori japonezi şi coreeni

Producătorul de ţigări Bulgartabac este curtat de japonezi şi coreeni

Autor: Livadariu Andreea

26.04.2011, 23:32 32

Compania coreeană KT&G, cea japoneză Japan TobaccoInternational (JTI) şi fonduri de investiţii cehe şi britaniceşi-au manifestat interesul faţă de privatizarea producătoruluibulgar de ţigări Bulgartabac, scrie Sofia News Agency.

Compania coreeană şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de acumpăra Bulgartabac, iar prima ofertă a fost făcută în urmă cu zeceani.

KT&G este cea mai mare companie de produse din tutun dinCoreea, deţinând aproximativ 80% din piaţa de profil a ţării. Înultimii zece ani, coreenii au colaborat cu producătorul bulgar princumpărarea în repetate rânduri de tutun.

Pe de altă parte, Japan Tobacco (JTI), cu sediul în Tokio, estea treia cea mai mare companie de profil din lume, iar po­tri­vitdatelor furnizate de Euromonitor, deţine aproximativ 10,5% dinpiaţa mondială. JTI, cu sediul la Geneva, este o di­vizieinternaţională a JT formată prin cumpărarea mai mul­tor afaceri deprofil de la compania americană R.J. Reynolds.

JTI vinde mărci de ţigări precum Camel şi Salem şi deţine 16fabrici de ţigări în afara Japoniei, printre care în Canada,Kazahstan, România, Serbia, Ucraina, Andorra, Germania, India,Elveţia, Iordania, Turcia, Tunisia, Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO