Business Internaţional

Bursa americană continuă începutul de an pe roşu: Indicele S&P 500 scade cu 0,45%, iar Nasdaq cu 0,6%. Investitorii aşteaptă minuta Fed de la întâlnirea din decembrie: „Nu ne aşteptăm ca reduceri semnificative ale dobânzii să fi fost discutate, însă ne vom uita la orice menţiune despre acest subiect ca la un semnal pentru viitor”

Bursa americană continuă începutul de an pe roşu:...

Autor: Valeriu Dănilă

03.01.2024, 17:12 225

Valoarea companiilor listate în SUA a continuat odată cu intrarea în noul an, fiind aşteptate noi date despre sănătatea celei mai mari economii a planetei, scrie Bloomberg.

Astfel, indicele S&P a scăzut cu 0,4% iar Nasdaq cu 0,6%. În acest timp titlurile Trezoreriei americane cu o maturitate pe 10 ani au atins un randament de 4%, dolarul continuând aprecierea faţă de celelalte valute.

Bursa americană a continuat scăderea începută marţi, considerată cea mai mare scădere în prima zi de tranzacţionare din 1999. Miercuri este aşteptat raportul ISM asupra producţiei industriale pentru luna decembrie, raportul JOLTS cu privire la numărul de poziţii deschise pentru angajare în luna noiembrie, respectiv stenogramele discuţiilor de a ultima şedinţă de politică monetară a FED.

Minuta FED este considerată crucială pentru investitori deoarece întâlnirea din decembrie a provocat creşterea randamentului titlurilor de stat americane după ce guvernatorul FED, Jerome Powell, a declarat că s-a pus problema reducerii dobânzii de politică monetară.

„Nu ne aşteptăm ca reduceri semnificative ale dobânzii să fi fost discutate, însă ne vom uita la orice menţiune despre acest subiect ca la un semnal pentru viitor”, a explicat Karl Steiner, head of analysis la Skandinaviska Enskilda Banken.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO