Business Internaţional

Bursa de la New York a închis luni în scădere abruptă, după cea mai slabă şedinţă din ultima lună

Autor: Vlad Popescu

12.07.2011, 10:25 328

Bursa de la New York a închis luni în scădere abruptă, după ceamai slabă şedinţă din ultima lună, din cauza impasului politic dinSUA privind plafonul datoriei de stat şi crizei din zona euro, careau determinat investitorii să se adăpostească de eventualepierderi, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a finalizat în coborâre cu1,2%, iar Standard & Poors (S&P) 500 s-a retras cu 1,81%,în timp ce piaţa Nasdaq a scăzut cu 2%.

Indicele S&P 500 a fost afectat în principal de temerile căcriza datoriilor de stat din zona euro ar putea cuprinde Italia.Pieţele italiene au fost tulburate în ultimele zile de temerileprivind situaţia băncilor din ţară, în timp ce liderii europeni nuau găsit încă o soluţie pentru Grecia.

Problemele din zona euro accentuează sentimentul deincertitudine de pe piaţa americană, deja deranjată vineri de datedezamăgitoare privind numărul locurilor de muncă din economiaSUA.

Deşi investitorii consideră că UE va găsi probabil o soluţiepentru criza datoriilor de stat, lipsa unui consens în contextulpresiunilor internaţionale tot mai severe afectează puternicîncrederea din pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO