Business Internaţional

Business Magazin. Cine a fost Jack O’Neill, cel care a pus bazele unuia din cele mai cunoscute branduri în lumea nautică

Business Magazin. Cine a fost Jack O’Neill, cel care a...

Autor: Ioana Matei

25.02.2024, 18:53 245

Jack O’Neill a devenit un simbol al perseverenţei şi inovaţiei în lumea nautică. El a fondat un brand ce a redefinit moda şi sporturile nautice, iar prin echipa sa de surfing şi programele educative marine, a lăsat o moştenire durabilă în lumea  pasionaţilor de sporturi acvatice şi nu numai.

Traducere şi adaptare: Ioana Matei


Cu un pansament peste un ochi şi o barbă deasă şi stufoasă, chipul lui Jack O’Neill, care a murit la vârsta de 94 de ani, era cunoscut în întreaga lume ca un logo al companiei care îi purta numele. (...) Compania care a crescut din micul său magazin de surf a ajuns să vândă îmbrăcăminte sportivă care a captivat imaginaţia surferilor şi skateboarderilor, devenind în cele din urmă o marcă de modă căutată”, scrie The Guardian în deschiderea articolului obituar de la moartea antreprenorului american la 94 de ani, în 2017. Jack O’Neill a fost un om de afaceri american şi fondatorul companiei de îmbrăcăminte şi plăci de surf O’Neill. El s-a născut în Denver, Colorado, dar familia sa s-a mutat în Long Beach, California, unde a devenit un pasionat de surf.

După al Doilea Război Mondial, unde a fost aviator în Marina SUA, s-a mutat în Oregon pentru a studia business la Universitatea din Portland. După absolvirea din 1949, O’Neill s-a stabilit în Ocean Beach, lucrând ca salvamar, muncitor portuar, pescar, şofer de taxi şi vânzător. A continuat să facă surf şi a povestit cum a fost concediat de la un loc de muncă când a eliminat apă sărată din nas în timpul unei întâlniri de vânzări. În 1952, el şi soţia sa, fosta Marjorie Bennett, au deschis ceea ce el numea Magazinul de Surf într-un garaj. „Toţi prietenii mei au spus: «Jack, vei vinde pentru cinci prieteni pe plajă şi apoi vei falimenta»”, îşi amintea el. În 1959, familia s-a mutat în Cowell Beach din Santa Cruz, unde a deschis un alt magazin.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO