Business Internaţional

Business MAGAZIN. Cine sunt şefii companiilor care învârt sute de milioane de dolari pe an. Top 10 cei mai bine plătiţi CEO

Business MAGAZIN. Cine sunt şefii companiilor care...

Autor: Iulian Tenchiu

06.07.2023, 14:18 2117

Contrar percepţiei generale, cei mai bine plătiţi CEO nu vin întotdeauna din domeniul tehnologic. Şefii companiilor precum Pinterest, Peloton şi Hertz au venituri mai mari decât Tim Cook de la Apple, potrivit unei noi analize publicate de Wall Street Journal, citată de CNBC.

Recent Wall Street Journal a publicat lista celor mai bine plătiţi directori executivi din 2022, care s-a bazat pe datele furnizate de C-Suite Comp, o firmă de analiză a datelor care urmăreşte remunerarea directorilor executivi de la aproape 4.000 de companii americane cotate la bursă. Clasamentul lor include salariile, bonusurile, beneficiile şi opţiunile pe acţiuni ale directorilor, printre alţi factori.

Salariul mediu al liderilor din S&P 500 a scăzut la 14,5 milioane de dolari anul trecut, faţă de 14,7 milioane de dolari în 2021. Spre comparaţie, în 2022, un angajat american a câştigat în medie  aproximativ 56.000 de dolari, potrivit Biroului de Statistică a Muncii.

Directorul general al Blackstone, Stephen Schwarzman, a ocupat primul loc în topul celor mai bine plătiţi lideri, cu un pachet total de compensaţii de 253 de milioane de dolari. Următorul CEO de pe listă, Sundar Pichai de la Alphabet, compania mamă a Google, care a încasat 226 de milioane de dolari în 2022.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO