Business Internaţional

Business MAGAZIN. Locomotiva economiei europene a terminat prost 2023: Comenzile fabricilor au dezamăgit analiştii şi s-au situat sub nivelul aşteptărilor

Business MAGAZIN. Locomotiva economiei europene a...

Autor: Iulian Tenchiu

08.01.2024, 12:45 144

Comenzile fabricilor germane au crescut mult mai puţin decât se anticipa în noiembrie, un semn descurajator pentru cea mai mare economie europeană, care se bazează pe puterea sa manufacturieră supradimensionată pentru a-şi relansa creşterea, scrie Bloomberg.

Datele de luni au arătat o creştere de 0,3% a cererii - sub aşteptările analiştilor, care se aşteptau la o creştere de 1,1%. Creşterea faţă de octombrie - care a înregistrat o scădere de 3,8% - s-a datorat comenzilor mari, a precizat biroul de statistică.

Rezultatul subliniază dificultăţile industriale persistente ale Germaniei cauzate de criza energetică şi de cererea globală slabă. Această situaţie a aruncat probabil ţara în prima recesiune de la pandemie, iar economiştii se aşteaptă ca datele din 15 ianuarie să arate o a doua contracţie consecutivă în ultimul trimestru din 2023.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO