Business Internaţional

Business MAGAZIN. Primul accident AI major: Celebrul ChatGPT s-a defectat şi a început să comunice în „spangleză” cu utilizatorii, însă nimeni nu ştie de ce. Microsoft a pariat 10 miliarde de dolari pe compania din spatele celebrului chatbot considerată nu de mult un lider în domeniul inteligenţei artificiale

Business MAGAZIN. Primul accident AI major: Celebrul...

Autor: Iulian Tenchiu

22.02.2024, 13:23 327

Chat GPT, celebrul chatbot cu tehnologie AI, are o problemă. Programul s-a defectat şi a început să le răspundă utilizatorilor într-o limbă inventată, mai exact în „spangleză”, o combinaţie dintre limba spaniolă şi cea engleză. Motivul problemei nu este încă cunoscut scrie Business Insider.

Microsoft a investit în 2023 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul ChatGPT, şi ceea ce mulţi consideră că este liderul dezvoltării inteligenţei artificiale.

„Uneori, în procesul creativ de menţinere a spanglish-ului complicat şi vibrant, rotiţele en la tecla pot deveni puţin capricioase. Muchas gracias pentru înţelegere, y mă voi asigura că vom fi la fel de clari ca l'eau de cristal de acum încolo”, a scris ChatGPT.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO