Business Internaţional

Business MAGAZIN. Ţara care se afundă încet în haos sufocată de preţurile prea mari de suportat. Guvernul şi banca centrală ajung la cuţite pe fondul inflaţiei pe care nimeni nu ştie cum s-o mai oprească sa faca ravagii

Business MAGAZIN. Ţara care se afundă încet în haos...

Autor: Iulian Tenchiu

05.07.2023, 11:44 3615

În ianuarie, cu gândul la alegerile generale cruciale din 2024, premierul britanic Rishi Sunak a promis că va reduce la jumătate inflaţia până la sfârşitul anului, scrie CNBC.

La momentul respectiv, inflaţia globală a preţurilor de consum se situa la un nivel anual de 10,1%. Având în vedere că majoritatea economiştilor preconizau că aceasta se va înjumătăţi în mod natural, pe măsură ce şocul provocat de creşterea preţurilor la energie va dispărea, promisiunea părea un obiectiv deschis pentru guvernul conservator al lui Sunak.

Cu toate acestea, în luna mai, indicele principal al preţurilor de consum a fost de 8,7%, neschimbat faţă de luna precedentă, în timp ce inflaţia de bază - care exclude preţurile volatile la energie, alimente, alcool şi tutun - a crescut la 7,1%, cea mai mare rată din ultimii 31 de ani.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels