Business Internaţional

Cancelarul austriac Sebastian Kurz speră ca partidele de centru să fie întărite în urma alegerilor europarlamentare, nu cele extremiste

Cancelarul austriac Sebastian Kurz speră ca partidele de...

Autor: Mircea Olteanu

26.05.2019, 15:14 78

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că speră că partidele de centru, nu cele extremiste, vor ieşi întărite în urma alegerilor europarlamentare, informează agenţia The Associated Press.

Kurz, care a votat duminică la o secţie din Viena, şi-a exprimat speranţa într-o victorie a formaţiunii sale, Partidul Popular (centru-dreapta), în cadrul alegerilor europarlamentare.

În contextul prăbuşirii coaliţiei guvernamentale de la Viena, în urma unui scandal de corupţie în care este implicat un lider al Partidului Libertăţii (extremă-dreapta), fostul partener de coaliţie al Partidului Popular, alegerile europarlamentare reprezintă un test major pentru formaţiunea lui Kurz.

Indiferent de rezultat, Kurz se va confrunta luni cu o moţiune de cenzură depusă de opoziţia din Parlamentul de la Viena, ce are putea să treacă în condiţiile în care social-democraţii şi Partidului Libertăţii au semnalat că vor vota în favoarea demiterii premierului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO