Business Internaţional

Ce fac francezii pentru economia lor: Guvernul de la Paris lansează un plan de 15 miliarde euro pentru industria aerospaţială, după ce 100.000 de locuri de muncă au fost puse în pericol

Ce fac francezii pentru economia lor: Guvernul de la...

Autor: Alex Ciutacu

09.06.2020, 14:11 261

Guvernul francez a anunţat un plan de sprijin de 15 miliarde euro pentru industria aerospaţială, avertizând că 100.000 de locuri de muncă au fost puse în pericol după ce ţările lumii şi-au închis graniţele şi au interzis temporar călătoriile pentru a opri răspândirea virusului, potrivit FT.

Planul include o serie de măsuri anunţate anterior de guvern şi „este proporţional cu violenţa crizei şi cu impactul de durată pe care aceasta îl are asupra traficului aerian”, a declarat Bruno Le Maire, ministrul de Finanţe din Franţa, în cadrul unei conferinţe organizate marţi.

„Dacă statul nu intervine imediat, o treime din locurile de muncă din sector ar putea dispărea”, a adăugat Le Maire.

Sectorul aerospaţial din Franţa angajează 300.000 de oameni în mod direct sau indirect şi reprezintă o piaţă cu venituri de 58 miliarde euro pe an.

Banca centrală din Franţa a estimat că economia s-ar putea contracta cu peste 10% în 2020, deşi intră pe o pantă de revenire în a doua jumătate a anului.

Mai mult, şomajul ar putea creşte de la un nivel de 8,4% înregistrat anul trecut la 10,1% anu acesta, ceea ce ar reprezenta un maxim al ultimilor patru ani, urmând să crească spre un nivel de 11,7% în 2021.

Economia Germaniei, cea mai mare din zona euro, ar putea cădea cu 6% în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO