Business Internaţional

Cea mai mare bancă germană taie în carne vie: Deutsche Bank va reduce numărul angajaţilor cu 26.000 şi va renunţa la operaţiunile din zece ţări. Ce business are în România

Cea mai mare bancă germană taie în carne vie: Deutsche...

Autor: Anca Dumitrescu

29.10.2015, 10:40 3229

Cea mai mare bancă din Germania va desfiinţa aproximativ 9.000 de posturi, iar alţi angajaţi vor pleca din bancă în cadrul vânzărilor de active, a precizat joi instituţia financiară.

Cryan, care în luna iulie a preluat funcţia de director general de la Anshu Jain, trebuie să restrângă cheltuielile, să îmbunătăţească rezervele de capital şi să inverseze declinul acţiunilor care a făcut ca Deutsche Bank să aibă cea mai slabă capitalizare de piaţă în rândul băncilor cu operaţiuni globale.

Deutsche Bank va renunţa la operaţiunile din 10 ţări, va reduce numărul clienţilor pentru serviciile de investiţii şi va restrânge operaţiunile pe pieţele financiare cu 50%.

 

Deutsche Bank va angaja încă 200 de persoane pentru centrul de tehnologie din Bucureşti

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a rămas fără executivi

Deutsche Bank a plătit din greşeală 6 miliarde de dolari unui fond de hedging din SUA


 

Concedierile vor avea loc în condiţiile în care Deutsche Bank a raportat joi pierderi de 6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, în conformitate cu avertismentele legate de profitabilitate făcute recent.

În trimestrul al treilea, banca a reevaluat în scădere valoarea diviziei de investment banking şi alte active, pe fondul restructurării activităţilor şi a reglementărilor mai stricte.

Deutsche Bank este prezentă pe piaţa din România din anul 1998, oferind produse şi soluţii personalizate pentru Corporate, Investment şi Transaction Banking, pentru clienţi corporativi şi instituţionali, precum şi servicii de Private Wealth Management pentru clienţii persoane fizice.

Deutsche Bank, una dintre cele mai importante bănci germane, a fost implicată în câteva dintre cele mai mari tranzacţii financiare din România, în special în sectoarele energetic şi de transport.

Gigantul Deutsche Bank a primit în decembrie un acord de finanţare de 15 mil. euro din partea statului, ca parte a unui proiect de investiţii de 40 mil. euro, potrivit unui document publicat pe site-ul guvernului.

Din toamna lui 2012, conducerea biroului Deutsche din Bucureşti a fost preluată de Mihai Ionescu, reprezentant al generaţiei tinere de bancheri care şi-au consolidat cariera lucrând în City-ul londonez. Din 2005 până în 2012 el a deţinut diferite poziţii în divizia din Londra a Credit Suisse, revenind în ţară odată cu oferta primită de la Deutsche Bank şi având ambiţia de a sprijini dezvoltarea afacerilor locale ale germanilor. Anterior, omul Deutsche Bank la Bucureşti fusese Radu Zaciu, fondatorul reprezentanţei locale, el hotărând să se retragă.

România este preferată pentru dezvoltarea de astfel de centre de outsourcing bancar datorită resurselor de personal calificat şi a abilităţilor în domeniul limbilor străine. De asemenea, nivelul încă redus al salariilor în comparaţie cu media europeană constituite un stimul pentru grupurile străine. În prezent, salariul mediu net pe bancă în România este de circa 3.500 – 4.000 de lei, mediile fiind uneori deformate de salariile mari ale conducătorilor.

Centre de servicii de externalizare din sistemul bancar mai au în România şi instituteţii precum UniCredit sau SocGen.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO