Business Internaţional

Cel mai cunoscut retailer din Italia a fost preluat de Pirelli

16.03.2005, 00:00 28


Cel mai cunoscut lant de retail din Italia, La Rinascente, a fost preluat de un grup de investitori condus de Pirelli Real Estate, pentru 888 de milioane de euro, informeaza Wall Street Journal Europe.


Compania a castigat in fata unor concurenti puternici, printre care lantul francez de magazine Galeries Lafayette.


Eurofind Textiles SpA, o societate mixta realizata intre retailerul francez Auchan si compania familiei Agnelli, Ifil Finanziaria di Partecipazioni SpA, a finalizat afacerea luni. Vanzarea va aduce in conturile Ifil, care este si unicul actionar al grupului Fiat SpA, 500 de milioane de euro.


"Suntem foarte multumiti de rezultat, care ii va perimite Ifil sa isi atinga obiectivele si sa se concentreze asupra unor noi investitii", a declarat John Winteler, directorul executiv al Ifil. Compania a vandut deja activele non-alimentare grupului Auchan, anul trecut, pentru un miliard de euro.


La Rinascente a atras atentia mai multor companii. Grupul, unde a lucrat si Giorgio Armani la inceputul carierei sale, este foarte atractiv pentru investitori si datorita locatiilor de top pe care le au magazinele sale. Anul trecut, La Rinascente a raportat un volum al vanzarilor de 925 de milioane de euro.


Galeriile Lafayette si-au unit fortele cu grupul de imobiliare  Redevco din Olanda pentru a oferta. Grupul care a castigat, condus de Pirelli RE, mai include si Deutsche Bank Real Estate Global Opportunities, fondul de investitii Investitori Associati SGR si familia Borletti, care a detinut La Rinascete pana in anii 1970, cand l-a vandut lui Agnellis.


Desi pretul a avut cea mai mare influenta in luarea deciziei, Eurofind a tinut cont si de disponibilitatea grupului castigator de a mentine intacte brandurile La Rinascente si Upim si reteaua de magazine. Celelalte consortii si-au exprimat dorinta de a introduce noi marci in retea.


Grupul castigator va plati intreaga suma cash si a oferit deja o garantie bancara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO