Business Internaţional

Cel mai puternic bancher din Ungaria va conduce federaţia de fotbal

07.07.2010, 10:51 23

Bancherul Sandor Csanyi a fost ales în poziţia de preşedinte alFederaţiei de Fotbal din Ungaria, scrie Associated Press. Csanyi,preşedintele şi directorul executiv al OTP Bank, cel mai marecreditor maghiar, a fost ales cu 82 de voturi pentru şi niciunulîmpotrivă. Şapte delegaţi nu au votat pentru aceste alegeri.

Bancherul în vârstă de 57 de ani a spus că noua sa poziţie "va ficea mai dificilă de până acum" şi a adăugat că "doar norocul" arputea ajuta echipa naţională a Ungariei şi echipele de club să îşiîmbunătăţească performanţele în viitorul apropiat.

"Mă bazez pe toţi cei care vor dori să facă ceva pentru fotbalulmaghiar", a explicat Csanyi.

Ungaria nu a reuşit să se califice la un turneu internaţional defotbal cu echipa naţională din 1986, când a participat la CupaMondială din Mexic. Debrecen a ajuns în faza grupelor însă sezonultrecut în Champions League, însă nu a obţinut niciun punct.

Csanyi, cu excepţia activităţii sale în cadrul OTP este implicat şimulte alte afaceri, din sectoare precum imobiliar, vinuri şialimentar.
El a fost numit recent al doilea cel mai bogat om din Ungaria, cu oavere estimată la peste 500 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO