Business Internaţional

Cel puţin 16 morţi, după ce un autocar cu pelerini palestinieni s-a răsturnat în Iordania

Cel puţin 16 morţi, după ce un autocar cu pelerini...

Autor: Roxana Maciuca

17.03.2016, 17:02 53

Autocarul a ieşit de pe carosabil miercuri noapte în sudul Iordaniei, în drum spre Arabia Saudită, a precizat Farid Sharea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Protecţie Civilă din Iordania, pentru postul de radio Vocea Palestinei.

Agenţia naţională Petra din Iordania a anunţat, iniţial, că în urma incidentului 14 persoane au murit şi alte 36 au fost rănite.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, bilanţul a ajuns la 16 morţi, printre care se află şi doi copii, a precizat Walid Ruwad, managerul spitalului din Maan, situat la 70 de kilometri de locul în care a avut loc incidentul.

Corpurile a nouă dintre cei decedaţi au rămas blocate sub autocar, iar serviciile de intervenţii au demarat o operaţiune pentru recuperarea acestora.

Toţi pasagerii erau din Cisiordania şi trebuiau să participe la un pelerinaj musulman în Arabia Saudită.

Cinci dintre răniţi se află în stare critică şi au fost transportaţi cu elicopterul către un spital din capitala iordaniană Amaan, a precizat Bassam Hijawi, un oficial al ambasadei Palestinei în Iordania.

Din primele indicii ale anchetei, şoferul autocarului ar fi pierdut controlul asupra vehicului, ieşind de pe carosabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO