Business Internaţional

CEO-ul Oracle, unul dintre cei mai mari angajatori din IT de pe piaţa locală, a murit la 62 de ani. Oracle are în România afaceri de 1 mld. lei şi peste 4.400 de angajaţi

CEO-ul Oracle, unul dintre cei mai mari angajatori din IT...

Autor: Andrei Vacaru, Ştefan Stan, Mediafax

18.10.2019, 23:16 7623

Mark Hurd, directorul general al Oracle şi fost director general al Hewlett-Packard a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 62 de ani, potrivit CNN.

Informaţia a fost confirmată de co-fondatorul Oracle, Larry Ellison. „Cu profundă durere vă anunţ că Mark Hurd a încetat din viaţă în această dimineaţă. Mark a fost prietenul meu apropiat şi de neînlocuit şi un coleg de încredere”, a scris Ellison într-un mesaj intern transmis angajaţilor companiei şi postat pe site-ul personal al lui Hurd. „Oracle a pierdut un lider genial şi iubit, care a influenţat vieţile noastre în deceniul său de la Oracle. Cu toţii vom simţi lipsa bunătăţii şi abilităţii rare a lui Mark de a analiza, simplifica şi rezolva problemele rapid”, se arată în mesaj.

Hurd anunţase luna trecută că îşi va întrerupe temporar activitatea din motive de sănătate, pe care, însă, nu le-a făcut publice. Atunci, într-un mesaj adresat angajaţilor, Hurd spunea: „Am decis că trebuie să petrec o perioadă concentrându-mă pe sănătatea mea”.

Mark Hurd a devenit director general al Oracle în 2014.

Oracle România, subsidiara locală a gigantului ame­rican IT cu acelaşi nume, a raportat anul trecut o cifră de afa­ceri netă de 961 milioane lei (circa 206,6 mil. euro), cu 7% mai mică faţă de 2017, aceasta fiind prima scădere în­re­gistrată de la înfiinţarea companiei în 2002.

În 2017, afa­cerile locale ale gigantului american depăşiseră pentru prima dată pragul de 1 mld. lei, majorându-se cu aproape 16% faţă de 2016.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, gigantul american şi-a crescut în schimb profitul net pe plan local, acesta situându-se la 37 milioane lei în 2018, plus 64% comparativ cu anul precedent. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, Oracle Ro­mâ­nia a avut în medie 4.463 de salariaţi anul trecut, cu 321 mai mulţi decât în 2017. Gigantul american are în Ro­mâ­nia echipe dedicate pentru o serie de la activităţi non-teh­ni­ce, cum ar fi zona financiară, contracte, relaţia cu parte­ne­rii, salarizare sau „deal management“, la activităţi teh­nice precum suport hardware, software, relaţii cu clienţii, con­sultanţă vânzări, consultanţă pentru clienţii din Ame­rica de Nord şi dezvoltare software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO