Business Internaţional

Cheta mileniului atrage adepţi: 40 de miliardari din SUA au căzut de acord să-şi doneze jumătate din avere

Cheta mileniului atrage adepţi: 40 de miliardari din SUA au căzut de acord să-şi doneze jumătate din avere
05.08.2010, 15:07 30

Cea mai mare iniţiativă filantropică din istoria modernă alumii, lansată în urmă cu câteva luni de Bill Gates şi soţia sa,alături de Warren Buffet, a început să prindă contur: nu mai puţinde 40 de miliardari din SUA au fost de acord să-şi doneze jumătatedin avere până la sfârşitul vieţii, sau după moarte, printestament, scrie Reuters. Suma calculată până acum se ridică lacirca 150 de miliarde de dolari. Conform unor estimări bazate petopul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, daca iniţiativacelor trei reuşeşte complet, s-ar putea strânge circa 600 demiliarde de dolari care vor fi filosite în scopuri caritabile.

Fondatorul CNN, Ted Turner, primarul New York-ului, MichaelBloomberg, co-fondatorul Oracle, Larry Ellison, şi producătorul defilme George Lucas se numără printre personalităţile care au fostconvinse să facă un astfel de gest de către fondatorul Microsoft şicelebrul finanţist aflat la conducerea holdingului BerkshireHathaway.

"Suntem abia la început, dar răspunsul a fost formidabil", aspus Buffett, dar organizatorii au precizat că angajamenteleprimite nu reprezintă obligaţii contractuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO