Business Internaţional

China, lovită de un val de ger după o vară cu căldură record şi inundaţii devastatoare

China, lovită de un val de ger după o vară cu...

Autor: Andreea Tobias

16.12.2023, 09:16 78

China se confruntă cu un val de ger, după o vară cu temperaturi record şi inundaţii devastatoare. Temperaturile pot coborî până la minime istorice în unele zone ale ţării.

Vremea geroasă vine după prima ninsoare din această iarnă la Beijing, unde sistemul de transport public a înregistrat întârzieri, unele zboruri au fost anulate, iar şinele alunecoase au provocat joi seara o coliziune cu metroul care a rănit peste o sută de persoane, relatează AFP.

Meteorologii au emis sâmbătă dimineaţă o avertizare de temperaturi scăzute care prevede val de ger în "cea mai mare parte" a Chinei, care va dura până marţi.

Între timp, agenţia de presă de stat Xinhua arată că "unele zone din nordul Chinei şi regiuni de-a lungul râului Galben şi al râului Huaihe ar putea să aibă temperaturi apropiate sau să depăşească minimele record pentru această perioadă a anului".

Temperaturile scăzute urmează unei veri cu temperaturi record şi inundaţii devastatoare în nordul Chinei, în condiţiile în care experţii în domeniul climei avertizează asupra creşterii riscului de vreme extremă cauzată de încălzirea globală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO