Business Internaţional

China trimite un avertisment în întreaga lume: A doua cea mai mare economie din lume a intrat în deflaţie, scăderea preţurilor, pentru prima oară în doi ani, ceea ce afectează toată economia

China trimite un avertisment în întreaga lume: A doua...

Autor: Valeriu Dănilă

09.08.2023, 14:09 172

Economia Chinei se confruntă cu deflaţie după ce preţurile de consum au scăzut pentru prima dată de la începutul anului 2021, scrie Financial Times.

Indicele preţurilor de consum a scăzut cu 0,3% în iulie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit statisticilor oficiale publicate miercuri.

Preţurile de consum au fost în pragul deflaţiei timp de luni de zile deoarece revenirea cheltuielilor de consum nu s-a materializat chiar dacă autorităţile au ridicat restricţiile legate de pandemie la începutul anului.

O dată cu scăderea preţurilor presiunea pe guvern pentru a adopta noi măsuri de stimulare fiscală se va intensifica, decidenţii politici având de înfruntat o criză imobiliară, precum şi slăbirea activităţii de comerţ internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO