Business Internaţional

Clasa de mijloc din China este acum mai mare decât cea din SUA

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

15.10.2015, 00:00 914

Clasa de mijloc din China a depăşit-o ca număr de reprezentanţi pe cea din SUA şi a devenit cea mai mare din lume, scrie The Telegraph. China este prima economie emergentă a lumii şi locul doi în topul general al economiilor, după SUA. De altfel, toate indiciile sugerează că asia va deveni scena celei mai ample expansiuni din lume a clasei de mijloc, se arată într-o analiză a Credit Suisse.

SUA are 92 de milioane de reprezentanţi adulţi ai clasei de mijloc, în timp ce China are acum 109 de milioane de persoane adulte incluse în această categorie socială. În timp ce anul trecut la nivel mondial numărul persoanelor din clasa de mijloc a crescut mai lent decât numărul celor din pătura bogată, “acesta va continua să crească în economiile emergente, iar o mare parte a acestui avans va putea fi observată în Asia”, arată analiza Credit Suisse.

Efectele vor putea fi vizibile în trendurile consumului şi la nivelul societăţii deoarece, “istoric vorbind, clasa de mijloc a acţionat ca agent de stabilitate şi prosperitate”. China are o pondere de o cincime în populaţia planetei şi deţine 10% din avuţia mondială. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO