Business Internaţional

Cluburile engleze au cumpărat jucători de aproape jumătate de miliard de euro, dar în scădere faţă de anul trecut

Cluburile engleze au cumpărat jucători de aproape jumătate de miliard de euro, dar în scădere faţă de anul trecut
01.09.2010, 13:00 15

Cheltuielile cu transferurile ale cluburilor din Premier Leaguea scăzut cu 22% în această vară faţă de perioada de transferuri deanul trecut, scrie BBC News citând un raport al grupuluiDeloitte.

Cele 20 de cluburi din prima ligă engleză au cheltuit pe jucători350 de milioane de lire sterline (425 mil. euro) în această vară,în scădere de la 450 de milioane de lire sterline cu un an în urmă.Clubul cu cele mai mari cheltuieli a fost Manchester City cu 126 demilioane de lire sterline, adică 36% din cheltuielile totale.

"În general cluburile înclină să cheltuie mai mulţi bani cusalariile decât pe transferuri", este de părere Paul Rawnsley,director al departamentului de sport din cadrul Deloitte.
Declinul cheltuielilor cu transferurile a fost cauzat de eşeculfinanciar al clubului Portsmouth, taxele mai mari pe salariilejucătorilor şi lira sterlină slabă care a scumpit transferurile dinstrăinătate

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels