Business Internaţional

Coca-Cola anunţă venituri de 10,13 miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor, însă avertizează: „În mod clar cererea consumatorilor se diminuează şi cred că acest lucru va continua în timpul anului”.

Coca-Cola anunţă venituri de 10,13 miliarde de dolari,...

Autor: Valeriu Dănilă

15.02.2023, 12:48 213

Coca-Cola a raportat marţi venituri trimestriale ce depăşesc aşteptările analiştilor, datorate preţurilor mai mari la băuturi, transmite CNBC.

Vânzările nete au crescut cu 7%, până la 10,13 miliarde de dolari faţă de 10,02 miliarde USD estimate, datorită creşterii cu 12% a preţurilor.

Pentru 2023, Coca-Cola prevede o creştere comparabilă a veniturilor de 3% până la 5%. Wall Street prognozează o creştere a veniturilor de 3,9%.

„Se pare că economia europeană va evita o recesiune tehnică, dar în mod clar cererea consumatorilor se diminuează şi cred că acest lucru va continua în timpul anului”, a declarat CEO-ul James Quincey.

„Este probabil ca inflaţia să se reducă pe parcursul acestui an, aşadar ne aşteptăm ca ritmul creşterii preţurilor să încetinească până la finalul anului”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO