Business Internaţional

Compania care a creat efectele speciale pentru filmul nominalizat la Oscar, Viaţa lui Pi este în faliment

Compania care a creat efectele speciale pentru filmul...

Autor: Andreea Anghel

12.02.2013, 12:03 1531

La mai puţin de 24 de ore după ce a primit premiul Bafta pentru cele mai surprinzătoare efecte speciale, create pentru filmul Viaţa lui Pi, compania Rhythm& Hues a semnat actele pentru intrarea în faliment, potrivit publicaţiei britanice The Guardian.

Cu un împrumut de 20 de milioane de dolari (14,9 mil. euro) oferit săptămâna trecută de trei studiouri pentru producerea de efecte speciale, Rhythm & Hues ar fi trebuit să supravieţuiască până când o companie de efecte speciale din India, Prime Focus, ar fi urmat să o cumpere.

 
Achiziţia nu a mai avut loc, iar compania din California a fost obligată să se reorganizeze. Prime Focus este interesată să cumpere Rhythm & Hues după ce va ieşi din faliment.
 
Compasul de Aur, o adaptare după romanul lui Philip Pullman, şi Babe, filmul din 1995 despre un porc vorbitor, sunt alte producţii renumie ale căror efecte speciale au fost create de compania din California.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24