Business Internaţional

Compania Facebook este implicată într-un nou scandal. Ce li s-a cerut utilizatorilor

Compania Facebook este implicată într-un nou scandal....

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

06.04.2019, 12:01 252

După mai multe discuţii legate de securitatea informaţiilor utilizatorilor săi, reţeaua de socializare Facebook naşte noi controverse.

Facebook le solicită unor utilizatori care vor să se înregistreze în reţea să furnizeze parola conturilor lor de e-mail, o mişcare despre care experţii în securitate spun că are implicaţii în materie de siguranţă - şi care i-ar putea învăţa pe oameni să se angajeze într-un comportament "riscant" în mediul online.

În mod obişnuit, oamenii sunt îndemnaţi de experţii în securitate să nu-şi împărtăşească niciodată parolele sau să le introducă în alte servicii decât cele pentru care sunt destinate, pentru a evita riscul de „atacuri de tip phishing" în cazul în care parolele utilizatorilor şi informaţiile personale sunt furate, scrie Business Insider.

Dar pe Facebook, atunci când unii utilizatori încearcă să se înregistreze cu anumite servere de e-mail, de pildă Yandex şi GMX, acestora li se solicită să confirme adresa de e-mail prin introducerea parolei contului direct în pagina de Facebook.
Utilizatorilor altor servere de e-mail, cum ar fi Gmail de la Google, nu li se arată această opţiune, deoarece respectivii furnizori utilizează un instrument comun pentru verificarea sigură a identităţii, fără a fi necesară introducerea parolei.

Business Insider a constatat, de asemenea, că atunci când un nou utilizator alege să introducă parola contului de e-mail pe Facebook, apare un pop-up care afirmă că Facebook "importă contacte" - în ciuda faptului că nu a solicitat permisiunea utilizatorului să facă acest lucru.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO