Business Internaţional

Consecinţele coronavirusului asupra economiei: Încrederea în mediul de business din Marea Britanie – una dintre primele economii la nivel mondial – a ajuns la nivelul înregistrat în timpul crizei financiare din 2008

Consecinţele coronavirusului asupra economiei:...

Autor: Eduard Ivanovici

30.05.2020, 00:08 5370

Barometrul lunar privind starea economiei din Marea Britanie, realizat de Lloyds Bank Group, a suferit o scădere istorică de minus 33, egalând recordul înregistrat în decembrie 2008, în plină criză financiară, potrivit Sky News.

Anunţul vine în timp ce Regatul Unit se pregăteşte de o recesiune istorică cauzată de pandemia de coronavirus. Guvernul plănuieşte să continue reluarea activităţilor economice pe măsură ce a încurajat redeschiderea business-urilor pe întreg teritoriul ţării.

„În ciuda rezultatelor primei perioade de relaxare a restricţiilor, condiţiile de tranzacţionare rămân dificile pentru majoritatea firmelor”, a declarat Hann-Ju Ho – economist în cadrul Lloyds Bank, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Marea Britanie.

Între timp, un studiu separat sugerează că peste 25% dintre producătorii britanici plănuiesc să îşi reducă cu aproape 50% numărul de angajaţi în următoarele şase luni.

Costul programelor guvernamentale lansate în Marea Britanie pentru a stimula economia afectată de coronavirus a crescut cu 10 miliarde de lire într-o singură săptămână. Se estimează că împrumuturile ţării vor ajunge la 270 de miliarde de lire anul acesta, cu 60 de miliarde mai mult faţă de perioadă de dinainte de criză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO