Business Internaţional

Coreea de Sud, Japonia şi SUA organizează exerciţii navale comune pe fondul ameninţărilor Coreei de Nord

Coreea de Sud, Japonia şi SUA organizează exerciţii...

Autor: Mediafax

12.04.2024, 10:16 38

Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite organizează exerciţii navale comune planificate de mai mult timp, implicând un portavion american, pentru a asigura pregătirea împotriva ameninţărilor din partea Coreei de Nord, a declarat vineri marina de la Seul, scrie Reuters.

Forţele participante au efectuat exerciţii pentru a-şi îmbunătăţi răspunsurile la ameninţările subacvatice nord-coreene, a precizat marina sud-coreeană într-un comunicat.

Exerciţiile de două zile, desfăşurate începând de joi în apele internaţionale dintre Coreea de Sud şi Japonia, au reunit portavionul Theodore Roosevelt şi distrugătoarele Howard, Russell şi Daniel Inouye, cu nave de război ale vecinilor asiatici.

Antrenamentele, care au ca scop consolidarea capacităţii combinate de a răspunde la ameninţările Coreei de Nord, urmează unui plan multianual de exerciţii comune stabilit după summitul tripartit de anul trecut, a precizat marina sud-coreeană.

Coreea de Nord a accelerat dezvoltarea de arme, testând săptămâna trecută rachete hipersonice cu combustibil solid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO