Business Internaţional

Cresc vanzarile SABMiller

24.03.2004, 00:00 10



Vanzarile grupului SABMiller au crescut cu peste 3%, in primele 11 luni ale anului fiscal inceput in aprilie 2003.



Al doilea producator de bere din lume a anuntat ca obtine in continuare rezultate operationale solide, subliniind ca performantele companiei Miller si ale operatiunilor din America Centrala au depasit asteptarile, in a doua jumatate a anului fiscal.



Africa de Sud, care contribuie cu 35% la profiturile grupului, a inregistrat o crestere de aproximativ 3% a volumului de bere vandut. Activitatea de pe aceasta piata a beneficiat de pe urma evolutiei randului in raport cu dolarului american, moneda in care sunt calculate rezultatele financiare ale grupului SABMiller.



Compania a reusit sa isi majoreze vanzarile pe aproape toate celelalte piete: Europa (plus 8%), Africa si Asia (plus 3%), America Centrala (plus 4%).



La inceputul lunii martie, producatorul belgian Interbrew a anuntat ca va achizitiona compania braziliana AmBev, tranzactia urmand sa formeze cel de-al doilea mare producator de bere din lume.



Potrivit datelor furnizate recent de firma de cercetare Canadean, SABMiller se mentine pe pozitia secunda la nivel global, dupa grupul american Anheuser-Busch.



SABMiller a fost format in 2002, cand South African Breweries a cumparat Miller Brewing, pentru 5,6 miliarde de dolari.



Anul fiscal incheiat in martie 2003 a adus companiei un profit neimpozitat de 770 milioane de dolari, la o cifra de afaceri de 9,11 miliarde de dolari. Volumul vanzarilor a ajuns la 115 milioane de hectolitri de bere.



Grupul este listat la bursele de valori din Londra si Johannesburg si este prezent in peste 40 de state de pe patru continente. Portofoliul include marcile de bere Miller Lite, Castle, Pilsner Urquell si Peroni. In afara Statelor Unite, SABMiller este unul dintre cei mai importanti imbuteliatori de produse Coca-Cola din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24